Proslava Sv. Florijana u Klanjcu 30.4.2023.

Datum objave: 30. 4. 2023.

U nedjelju, 30. travnja 2023. godine misnim slavljem u 11:00 sati održano je tradicionalno obilježavanje blagdana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca i zaštitnika grada Klanjca ispred kapelice sv. Florijana u Klanjcu.

U organizaciji Vatrogasne zajednice grada Klanjca te domaćina, DVD-a Klanjec i Grada Klanjca misi su prisustvovali vatrogasci iz dobrovoljnih vatrogasnih društava iz cijele naše županije.

 

Ovim okupljanjem vatrogasaca, članova DVD-ova s područja Krapinsko-zagorske županije, tradicionalno je započelo obilježavanje Mjeseca zaštite od požara, a koje će završiti tradicionalnim hodočašćem vatrogasaca u Mariji Bistrici.

Program je otvorio Puhački orkestar KUD-a Lira Kraljevec na Sutli sviranjem koračnica u svečanom ešalonu koji je formiran kod vatr.doma DVD-a Klanjec odakle su u povorci vjernici i vatrogasci pješačili do kapele Sv. Florijana gdje je održana svečana sveta misa koju je predvodio fra Drago Brglez, klanječki župnik.

Nakon mise, povorka se vratila u vatr.dom DVD-a Klanjec gdje je održan prigodan domjenak. VZO Kraljevec na Sutli predstavljali su Tajnik VZO-a Davor Horvatin te članovi DVD-a Kačkovec, DVD-a Lukavec Klanječki, DVD Radakovo sa vatr. zastavama.


Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support