VZO Kraljevec na Sutli-Aktivnosti u svibnju 2024.

Datum objave: 30. 5. 2024.

Povodom dana Općine Kraljevec na Sutli 24.5. 2024. na mjesnom groblju u Kraljevcu na Sutli otkriven je spomenik Domovinskom ratu i hrvatskim braniteljima. Spomenik je rad učenika Domagoja Brajkovića iz Klesarske škole s otoka Brača čiji su predstavnici također uveličali ovu svečanu proslavu. Uz načelnicu Općine Kraljevec n/S Blanku Stipčić Berić i predsjednika Opć. Vijeća Kraljevec n/S Dražena Jambrešića otvorenju spomenika su prisustvovali ministar hrv. branitelja Tomo Medved, potpredsjednik Vlade RH Siniša Hajdaš Dončić, župan Krap.-zag. županije Željko Kolar, gradonačelnici Krapine i Pregrada Gregurović i Vešligaj te velik broj braniteljskih udruga iz čitave županije.

Da bi svečanost bila još svečanija, pobrinule su se udruge koje djeluju na području Općine predvođene vatrogascima VZO-e Kraljevec na Sutli, članovima LD “Fazan” Kraljevec na Sutli, župnikom naše župe Presv. Trojstva Alenom Vrbekom te P. O. Lira Kraljevec na Sutli koji su sa popularnim pjevačem Đanijem Stipanićevom izveli popularnu skladbu Vice Vukova “Tvoja zemlja”.

Nakon tog svečanog čina, u šatoru na tržnici kod OŠ Pavla Štoosa održana je svečana sjednica Opć. Vijeća Kraljevec n/S na kojem je predstavljen rad Općine u proteklom razdoblju, te su dodijeljena priznanja zaslužnim pojedincima i udrugama koji su se istaknuli svojim radom i zalaganjem.

U subotu 25.5. 2024. je održan koncert popularnog hrv. pjevača Mladena Grdovića na čijem su osiguranju sudjelovali i naši DVD-i Draše i Lukavec Klanječki sa 4 svoja operativna člana.

U nedjelju 26.5.2024. održano je župno proštenje koje je krenulo svečanim ešalonom okupljenih udruga ispred obnovljene župne crkve, odlaskom na Sv. Misu u vatr.dom DVD-a Kraljevec. Nakon svečane mise, udruge predvođene župnikom Vrbekom su se zaputile prema šatoru gdje je održan prigodni skromni skromni domjenak, a okupljene župljane je svojim kratkim programom zabavio puh. ork. Lira Kraljevec na Sutli.

Dana 30.5.2024. svečanom misom obilježen je Dan državnosti RH te blagdan Tijelova svečanom procesijom od vatr. doma Kraljevec na Sutli do OŠ Pavla Štoosa. U svečanoj procesiji sudjelovali su vatrogasci iz DVD-a Kraljevec i DVD Lukavec, lovci, članovi KUD-a Lira te vinarsko-vinogradarske udruge Vincek koji su nakon mise okupljenim župljanima osigurali kratku okrjepu.

Ovim putem želimo zahvaliti svima koji su na bilo koji način sudjelovali u ovim aktivnostima te ovim posebnim danima za našu malu zajednicu.

Ovim putem želimo čestitati građankama i građanima Republike Hrvatske sretan Dan državnosti 🇭🇷.

Vatru gasi, brata spasi!

Davor Horvatin, Tajnik VZO Kraljevec na Sutli

 


Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support