Intervencija (potraga za nestalom osobom) Radakovo 4; 5.5.2022. u 19:50 h

Datum objave: 06. 5. 2022.

 

Sinoć u 19:50 h, primili smo dojavu o intervenciji na adresi Radakovo 4 , Kraljevec n/S. Razlog intervencije bio je nestanak starije osobe .

Dobili smo dojavu od Centra 112 te VOC ZVJP (Zabok ) da  moramo dignuti sve raspoložive snage za potragu za nestalom osobom Z. K. (87).

Na intervenciju se odazvalo 32 operativnih Vatrogasaca iz svih 6 DVD-ova koji djeluju na području Općina Kraljevec na Sutli , od čega je 5 djelatnika bilo iz ZJVP Zabok i Klanjec , 23 operativca HGSS i 3 potražna psa, te 2 policijska djelatnika .

Akcija je počela oko 19 sati, a vatrogasce su dignuli 19:36 pozivom i 19:43 sirenom uzbuna cijele VZO Kraljevec na Sutli.

U koordinaciji sa HGSS-om , odradili smo akciju, te osobu našli oko 23:21 , te su operativni vatrogasci pomogli u iznošenju radi nepristupačnog terena na kojem se ista nalazila.

Akcija je završila u 23:41h , te oko 00:05 kada sam dao otpust i završio intervenciju. Teren je osim sa ljudstvom i psima bio pretraživan i quadom, te bespilotnom letjelicom s termalnom kamerom. Osoba je pronađena u obližnjoj šumi, na svu sreću neozlijeđena.

Zahvalio bih se djelatnicima Zagorske Javne vatrogasne postrojbe , HGSS-u Zlatar Bistrica te svima koji su pomogli u traženju osobe., koordinaciji i zajedničkom odrađenom zahtjevnom zadatku . Mali smo, al smo jaki !

Zapovjednik Vzo Kraljevec Na Sutli, Čuk Mario

https://web.facebook.com/vzo.kraljevecnasutli


Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support