Aktivnosti VZO Kraljevec na Sutli ( 4 mj. 2022. – 8 mj. 2022.)

Datum objave: 15. 8. 2022.

DANI OPĆINE KRALJEVEC NA SUTLI (10.6.- 12.6.2022.)

U petak, 10. lipnja 2022. održana je svečana sjednica Općinskog vijeća. Sjednici su prisustvovali čelnici brojnih zagorskih općina i gradova, kao i članovi naših DVD-ova i VZO-a. U svečanom dijelu programa nastupio je KUD PO Lira Kraljevec na Sutli te PZ Kraljevec na Sutli koji su izveli svoj prigodni program.

U subotu, 11. lipnja 2022. uživali smo u bogatom kulturno – umjetničkom programu nastupima: učenika 1. i 4. razreda OŠ Pavla Štoosa, Etno udruge Zipka, KUD Pušća, KUD Hruševec Kupljenski, polaznika Glazbene škole s područja naše općine, Hubertovih rogista Kraljevec na Sutli te PO Lira. U organizaciji ŠD Velimir Gadner održan je, nakon dugo vremena, malonogometni turnir sela na kojem je premijerno nastupila i ekipa DVD-a Lukavec Klanječki koja je branila boje svog sela.

U nedjelju, 12. lipnja 2022. proslavili smo Dan naše župe Presvetog Trojstva župnim proštenjem i zajedničkim, lijepim druženjem župljana i hodočasnika na sv.Misi. Tom prilikom u svečanom ešalonu prilikom procesije oko župne crkve, prisustvovalo je 20-tak naših vatrogasaca koji su se odazvali,u za to prigodnim, svečanim vatrogasnim uniformama.

Od ostalih aktivnosti, DVD Lukavec Klanječki i DVD Radakovo izvršili su pranje ceste nakon obilne kiše i nevremena koje se dogodilo 2.6.2022. u popodnevnim satima u nekoilko mjesta na području Krap.-zag. županije.
Nažalost, na vječni počinak smo ispratili dva člana DVD-a Kraljevec na Sutli Benko Ivana(9.8.2022.) te Ban Vjekoslava (11.8.2022.) te smo 2.8.2022. u 19 h odali počast paljenje vatr.sirena na svojim vozilima, tragično stradalom Goranu Komlencu koji je 31.7.2022.god. poginuo gaseći požar otvorenog prostora na području Ljubača iznad Zatona kraj Dubrovnika.

Neka im je svima laka ova Hrvatska gruda!

Krajem ožujka u organizaciji DVD-a Kačkovec i uz veliki odaziv mještana u volonterskoj akciji postavljen je krov na kući samcu iz Kačkovca.
U suradnji Općine Kraljevec na Sutli, Krapinsko-zagorske županije i Socijalne službe Klanjec nabavljen je materijal za krov u vrijednosti 10.000 kn, a mještani Kačkovca su se odazvali i pomogli da se poboljšaju uvjeti života samcu koji ima mala primanja.

Također,pomogli smo i DVD-u Radakovo pri organizaciji tradicionalnog malonogometnog turnira koji se i ove godine održao na nogometnom igralištu pokraj PŠ Radakovo 8.-9.7.2022.DVD-i su oko svojih domova tijekom ljeta uredno uređivali i svoj okoliš,pa i to nije moglo proći nezamiječeno.


Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support