Aktivnosti u VZO-u Kraljevec na Sutli (12.mj. 2022. – 4. mj. 2023.)

Datum objave: 25. 3. 2023.

U proteklom razdoblju, koje je navedeno u samom naslovu ovog teksta, VZO Kraljevec na Sutli nije mirovao te je nastavio s nizom operativnih aktivnosti.

U nedelju 11.12.2020. godine proslavljena je obljetnica 90. godina neprekidnog  rada i djelovanja  DVD-a Kačkovec pod pokroviteljstvom Općine Kraljevec na Sutli. Na svečanoj  sjednici Skupštine koja je održana u prostorijama vatr.doma u Kačkovcu nazočio je Predsjednik VZKZŽ Stjepan Skuliber, predstavnik VZO Kraljevec na Sutli  te predstavnici JLS Kraljevec na Sutli. Rad Društva u opširnoj i bogatoj PP prezentaciji predstavio je Predsjednik DVD-a Kačkovec Marjan Berić koji je u prezentaciji iznio niz zanimljiv podataka iz povijesti svog DVD-a. Uz brojne goste iz susjednih DVD-ova, na obljetnici su prisustvovali i Društva iz VZO-a Dubravice i DVD-a Pregrada s kojim DVD Kačkovec dugi niz godina uspješno surađuje. Nakon svečane Sjednice i podjele priznanja zaslužnim članovima, održan je prigodan skromni domjenak.

29.12.2022.god.  u prostorijama DVD-a Radakovo održana je izvanredna – izvještajna godišnja Skupština VZO Kraljevec na Sutli. Skupštini se odazvao velik broj delegata DVD-ova uključenih u rad Zajednice, a iznesen je Plan rada i Financijski plan VZO-a za 2023.godinu u kojem su detaljno objašnjeni svi prihodi i rashodi te sva materijalna i financijska potraživanja i potrebe VZO-e Kraljevec na Sutli.

DVD Lukavec Klanječki održao je 4.3.2023. godine svoju 68. redovnu  godišnju izvještajnu Skupštinu u prostorijama vatrogasnog doma u Lukavcu Klanječkom. Podneseno  je Izvješće Upr.odbora i Zapovjedništva o radu DVD-a u prošloj godini, a navedeni su i podneseni Planovi rada Društva za ovu i iduću godinu. Rukovodstvo DVD-a  je izrazilo želju za pomlađivanjem voznog parka DVD-a , te nabavu većeg dijela vatr. opreme kojom bi dopunili svoj vatr. minimum koji već 20-tak godina posjeduju.

Sjednici Skupštine nazočio je i dopredsjednik Vatrogasne zajednice KZŽ Željko Presečki , koji je čestitao DVD-u na uloženom trudu i zalaganju tijekom ovih godina te poželio puno uspjeha u budućem radu, pozdravio je veliku volju DVD-a za školovanjem i usavršavanjem. Cijeni  trud  DVD-a Lukavec  oko preventivnog rada, veseli ga i to što je DVD operativno veoma aktivan. Na Skupštini su prisustvovali Načelnica Općine Kraljevec na Sutli Blanka Stipčić Berić, Zapovjednik VZO-a Kraljevec na Sutli Mario Čuk  te predsjednik Opć. vijeća Kraljevec na Sutli Dražen Jambrešić koji su pozdravili sve okupljene i zaželjeli puno uspjeha u radu DVD-u Lukavec. Predsjednik i Tajnik  DVD-a Lukavec zahvalili su se mladim operativcima koji su se doškolovali u suradnji sa susjednom VZO Dubravica koja nam već dugi niz godina izlazi u susret pri ovakvom načinu suradnje.

Nakon DVD Lukavec, i DVD Radakovo je 17.3.2023. održalo svoju godišnju godišnju izvještajnu Skupštinu zatvorenog tipa na kojoj su uz domaće članove DVD-a Skupštini nazočili i Zapovjednik VZKZŽ Marijan Lovrenčić, Načelnica Općine Kraljevec na Sutli Blanka Stipčić Berić, Zapovjednik VZO Kraljevec na Sutli Mario Čuk te Tajnik VZO-a Davor Horvatin. Na njoj su dodjeljena priznanja za operativne članove koji su se doškolovali, predstavljena je i nova oprema DVD-a  Radakovo nabavljena u sklopu projekta “Financiranje službi spašavanja za potrebe stanovništva nastalih kao posljedica serije potresa počevši od 28. prosinca 2020 .godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije, Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije (…) .

Također, DVD je ponosno istaknuo kako je u suradnji s JVP Grada Zagreba nabavio veće navalno vozilo marke TAM 190 T, 15BG te kombi vozilo VW Caravelle od DVD-a Sveta Nedelja koje će dakako pridonijeti značajnijoj sigurnosti žitelja naše male Općine. Zapovjednik VZKZŽ Lovrenčić je izrazio zadovoljstvo radom DVD-a, a isto tako prisutnima se obratila i Načelnica Općine Blanka Stipčić Berić  koja se zahvalila na pozivu i zaželjela DVD-u puno uspjeha u daljnjem radu te ponudila pomoć oko prijave na natječaje za Fondove EU za energ.obnovu vatr.doma i spremišta. Predsjednik DVD-a Oliver Borošak u svom završnom izlaganju istaknuo je želju da se u narednim mjesecima obavi svečana primopredaja i blagoslov vozila koja su nabavljena te ujedno i na takav način dostojno proslavi obljetnica rada koja se trebala održati 2020. godina, ali zbog COVID-a `19  nije održana.

Na kraju, 22.3. 2023.  u prostorijama DVD-a Dubravica održana je godišnja izveštajna Skupština VZO Dubravica na kojoj je prisustovao Tajnik VZO Kraljevec na Sutli Davor Horvatin koji se rukovodstvu VZO-a zahvalio na pozivu, zahvalio na organizaciji doškolovanja vatr.kadrova te zaželio puno uspjeha u budućem radu Zajednice.

Aktivnosti je bilo mnogo, no nastavljamo istim tempom i dalje. Hvala na pozornosti i čitanju, uz vatr.pozdrav “Vatru gasi,brata spasi

AKTIVNOSTI VZO KRALJEVEC NA SUTLI ( 12.MJ.2022-4.MJ.2023. )

Davor Horvatin , Tajnik VZO Kraljevec na Sutli


Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support